BYDELSAVISENE BERGEN

Avisen i din bydel!

Storavis

Les mer

Web

Les mer

Avis

Les mer

Legg igjen ditt nummer så tar vi kontakt

Interessert i å annonsere i bydelsavisen eller ønsker du å få vite mer?
Legg igjen ditt nummer så kontakter vi deg!

Historikk

Fanaposten ble etablert i 1978 og skulle dekke gamle Fana kommune. 36 år senere er lokalavisens primærområde Fana og Ytrebygda bydeler. Avisen har cirka 4.500 abonnenter, og utkommer hver tirsdag og fredag på papir. Nettavisen oppdateres daglig.

Fanaposten har i alle år hatt som oppgave å opplyse leserne om hva som skjer i bydelene, og være et bindeledd mellom innbyggere og forvaltning i kommunen. Redaksjonen er opptatt av det innbyggerne er opptatt av, og tipsstrømmen er god. Nyheter fra lokalmiljøet får du ingen andre steder. Utbyggingsplaner for boliger, næring og samferdsel er viktig for innbyggerne. Det samme er stoff om skole- og barnehagetilbudet. Avisen viser et bredt bilde av det brede kulturlivet i bydelene, og har fokus på breddeidrett så vel som toppidrettsutøverne som er hjemmehørende her. Fanaposten har i mange saker satt dagsorden, og fått fokus på saker som er viktige for innbyggerne i bydelene. 

Avisen har høstet en rekke nasjonale og internasjonale priser for innhold og godt design. De fem siste årene har avisen blitt premiert i European Newspaper Awards, priser som henger høyt og plasserer avisen i toppen blant europeiske lokalaviser.

Avisen ble startet av Gustav Gundersen og Hans D. Fasmer. Bergens Tidendes største private aksjonær, Lambert Wulff kjøpte aksjemajoriteten i Fanaposten i 1996. I 2004 ble heleid av Bergens Tidende, og så ledes en del av Schibsted-konsernet. I 2013 inngikk Bergens Tidende et samarbeid med Media Bergen, og selskapet Bydelsavisene Bergen AS ble opprettet. Bergens Tidende og Media Bergen eier 50 prosent av aksjene hver. Fanaposten er nå heleid av Bydelsavisene Bergen AS.

Distribusjon

Fanaposten er bydelsavisen for Fana og Ytrebygda. Den distribueres som morgenavis tirsdag og fredag i ordinære utgaver til abonnentene. I tillegg er det en gang i måned et utvidet opplag som stor avis hvor den distribueres til ca 23 000 husstander
i bydelen. Denne avisen inngår som en del av abonnement, men er da også en avis som markedsfører Fanaposten til de som ikke ennå har tegnet seg abonnement i avisen. Avisen distribueres i hele Fana
, ned til Kronstad og Landås, opp til Os og på Søreide/Bønes.